Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Oprea kvartetten

Dato
Søndag d. 24. september 2023, Kl. 16:00 til kl. 17:00
Sted
Skibhusvej 162, Skibhusvej 162, 5000 Odense C
Pris
Gratis

Oprea-kvartetten er en strygekvartet med et internationalt niveau. Musikerne har base i Sønderjyllands Symfoniorkester, men ønsker også at dyrke den skønne musik, som er at finde i det kæmpe udvalg af strygekvartetter. I Fredens Kirke bliver det et program med musik af østrigske Mozart, danske N.W.Gade og russiske Borodin.

Program

  • W. A. Mozart: Kvartet nr. 4 i C-dur KV 157
  • Niels W. Gade: Kvartet i D-dur Op. 63
  • Alexander Borodin: Kvartet nr. 2.

Medvirkende

Mihaela Oprea er født i Brasov i Rumænien. Hun begyndte at spille violin som 6-årig og fik allerede sin solistdebut som 11-årig med Brasov Filharmoniske Orkester. Mihaela har studeret på Cluj Musikgymnasium og Bukarest Musikuniversitet med senere studier ved Det Jyske Musikkonservatorium hos Kim Sjøgren, hvor hun afsluttede med solistdiplomeksamen. 

Mihaela Oprea er en flittig solist med symfoniorkestre i både ind- og udland, samt en ivrig kammermusiker. Hun har vundet en række internationale priser og udgivet to internationalt anmelderroste cd'er med dansk og rumænsk musik på pladeselskabet Danacord. Siden 1999 har hun været violinist i Sønderjyllands Symfoniorkester, hvor hun er koncertmester for 2. violin-gruppen.

Jens Byskov Jensen er født i Danmark og begyndte at spille violin som 6-årig hos Daniel Marinescu. Jens er uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium hos Peter Hofmeister i 2002 med senere studier hos Sergei Azizian i København og Charles Sewart (Chilingirian-kvartetten) i London. Som kammermusiker har han givet koncerter i USA, England, Holland, Belgien, Frankrig, Schweitz og Tyskland. Medlem af Solistforeningen af 1921.

Katrin Rimer er født i Kiel i Tyskland. Her studerede hun på Christian Albrechts Universität og senere på Freie Universität i Berlin samt Københavns Universitet. Katrin er en særdeles flittig kammermusiker, og siden 1999 har hun været bratschist i Sønderjyllands Symfoniorkester. 

Katarina Skliarevski er født i Rusland og blev som 7-årig optaget på Musikliceum i Novosibirsk, hvor hun studerede indtil 1996. Hun var prisvinder i den nationale konkurrence "Assembly of Arts" i 1992 i Moskva. Siden har hun optrådt som solist og kammermusiker i Rusland, USA, Tyskland, Frankrig, Schweitz og Italien. 

I 1996 flyttede Katarina til Norge, hvor hun studerede på Norges Musikhøjskole indtil 2001. I 2005 fik hun solist diplom fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor hun studerede hos Morten Zeuthen. 

Som solocellist har Katarina Skliarevski været tilknyttet flere symfoniorkestre i Danmark og Norge. For tiden arbejder hun freelance som kammer- og orkestermusiker i Danmark.